Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria a dat LOVITURA după ce a refuzat să IMPUNĂ RESTRICȚII românilor: numărul turiștilor a CRESCUT de trei ori

amazonaws.com
Bulgaria

Numărul turiștilor români care au ajuns în vara acestui an în Bulgaria a ajuns la 461.000, de aproape 3 ori mai mulți decât în anul precedent și cu 50% mai mulți decât în 2019. Conform unui studiu efectuat de Travel Planner pe baza datelor obținute de la Institutul de statistică din Bulgaria, dacă în perioada mai - august 2020 țara vecină a fost vizitată, pentru odihnă și excursii, de 177.757 de români, în acest an cifra a ajuns la 461.343, cu 259,54% mai mult, deci există o creștere de aproape trei ori. Doar în luna august, statisticile din Bulgaria au înregistrat 250.613 de români, față de 110.190, câți erau anul trecut.

Față de sezonul estival 2019, ultimul înainte de pandemie, 2021 a înregistrat o creștere de 52,7% a turiștilor români. În 2019, Bulgaria a fost vizitată, în perioada mai – august de 302.131 de români. 30% din totalul turiștilor de pe litoralul bulgăresc au fost, în acest an, români, dintr-un total de 1.532.505 de turiști. La distanță, topul turiștilor străini este urmat de Germania, Ucraina, Polonia, Serbia, Franța și Olanda.

„Deși a fost înregistrată o creștere de aproape 3 ori față de anul precedent, 2021 a fost totuși un an foarte greu, care a pus presiune foarte mare atât asupra agențiilor de turism, cât și asupra hotelierilor. Pe de o parte agențiile au procesat într-un timp foarte scurt un volum mare de rezervări, iar hotelierii nu au prevăzut o creștere bruscă a numărului de turiști și, în unele momente, au reușit cu greu să facă față acestei situații. Am remarcat o revenire a numărului de turiști români care au ales litoralul bulgăresc, față de celelalte piețe, care au stagnat foarte mult. Alături de turiștii bulgari, românii au fost cei mai numeroși și au salvat pentru al doilea an consecutiv litoralul bulgăresc. Am constatat, oricum, o tendință clară: turiștii propriilor țări au optat mult mai mult pentru turismul intern, atât în cazul Bulgariei și României, precum și al Greciei sau Turciei. Turismul intern a crescut mai mult ca oricând în cazul multor țări, iar mult mai mulți turiști au preferat să viziteze țările vecine, așa cum a fost și cazul românilor”, a declarat Sebastian Constantinescu, director general Travel Planner.

Potrivit acestuia, românii se interesează deja de ofertele de ski și de Revelion pentru stațiunile montane ale Bulgariei, care rămâne, în continuare, și una dintre destinațiile de iarnă preferate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.