Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria - Boiko Borisov anunță că nu va mai conduce noul guvern de la Sofia

Boiko Borisov

Premierul bulgar Boiko Borissov a declarat miercuri că nu va candida pentru conducerea următorului guvern, după ce partidul său de centru-dreapta GERB a câștigat cele mai multe voturi, dar nu majoritatea, la alegerile din 4 aprilie, relatează Reuters.

GERB, care a condus Bulgaria în cea mai mare parte a ultimului deceniu, a pierdut o cincime din locurile din Parlament, pe fondul nemulțumirii publice cauzată de corupție în creștere, nemulțumire care a generat un parlament fragmentat.

Borissov a declarat că GERB va purta discuții cu alte partide pentru a încerca să obțină suficient sprijin pentru un guvern, odată ce președintele Rumen Radev va da mandatul de a face acest lucru și va propune un alt candidat care să conducă Executivul.

"Cred că nu este corect să împărțim națiunea ... Așa că voi propune un alt prim-ministru, cu o orientare europeană și NATO foarte clară", a declarat Borissov reporterilor în timpul unei călătorii în orașul central Veliko Tarnovo.

Borissov, în vârstă de 61 de ani, a refuzat să numească un candidat, însă a declarat că unitatea națională este crucială într-un moment în care Bulgaria se luptă să facă față unei creșteri a infecțiilor cu COVID-19 și impactului economic al restricțiilor de blocare.

Celelalte cinci grupări politice din noul parlament au respins propunerea inițială a lui Borissov pentru un guvern de uniune și tehnocrat.

Dacă GERB nu reușește să formeze un guvern, noului partid antisistem al vedetei de televiziune Slavi Trifonov va primi mandatul.

Bulgaria, cel mai sărac stat membru al UE, se poate confrunta cu alte alegeri dacă partidele nu reușesc să formeze un guvern de coaliție.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.