Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO Bulgaria este în pragul unei REVOLUȚII: Protestatarii instalează noi baricade în Sofia, iar premierul Boiko Borisov este aproape de demisie

bulgaria protest

Protestatarii din Bulgaria şi-au intensificat vineri noaptea presiunea asupra guvernului, după ce au amplasat baraje şi mai mari unde au instalat corturi şi au aruncat cu ouă şi roşii în sediul guvernului din capitala Sofia, informează dpa.

Protestatarii au blocat din nou drumurile, au ocupat mobilier stradal şi containere de gunoi, la trei intersecţii importante care fuseseră anterior deblocate de poliţie, scrie agerpres.ro.

Citește și: EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea!

Traficul a fost obstrucţionat de tabere ilegale ale protestatarilor care au blocat drumuri, iar sute de locuitori s-au plâns de aceste blocaje care durează de câteva săptămâni.

Peste 20 de corturi au fost îndepărtate vineri dimineaţa din cele trei intersecţii principale din Sofia, unde au fost amplasate în urmă cu o săptămână fără autorizaţie, cu scopul de a bloca traficul, a anunţat poliţia.

Citește și: Adrian Năstase, intervenție, în direct, la Antena 3: Se readuce în circuitul public un partid important

"Nu vom permite noi blocări ale intersecţiilor", a declarat Toni Todorov, şeful adjunct al poliţiei.

Doisprezece protestatari au fost arestaţi şi amendaţi la Sofia. O organizaţie a făcut apel imediat la noi proteste după înlăturarea corturilor.

Citește și: Sondaj-bombă! Cum stau PNL și PSD în preferințele românilor

Poliţia a înlăturat blocaje similare în oraşele Varna şi Plovdiv, precum şi un blocaj de pe o autostradă din sudul ţării.

"Dacă ei (poliţia) ne evacuează (taberele de corturi), le vom amplasa din nou", a declarat un protestatar la postul de televiziune bTV din Sofia. "Este ca jocul de-a şorecele şi pisica", a adăugat un altul.

Citește și: Traian Băsescu anunță că va rupe și Stânga, și Dreapta: Iau de la amândoi

De o lună de zile protestatarii cer demisia premierului conservator Boiko Borisov. Demonstranţii, susţinuţi de preşedintele socialist Rumen Radev acuză guvernul de corupţie şi de legături cu oligarhii. Executivul, o coaliţie naţionalist-conservatoare aflată la putere din 2017, a declarat că nu va demisiona "la presiunea străzii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.