Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria estimează că va primi 1,5 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech şi Moderna până în august

Bulgaria estimează că va primi până în luna august în total circa 1,5 milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19 produse de Pfizer/BioNTech şi Moderna, care ar fi suficiente pentru vaccinarea a circa 750.000 de persoane, potrivit Ministerului Sănătăţii de la Sofia, relatează vineri agenţia BTA.

Vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna sunt deocamdată singurele autorizate în UE, Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) anunţând tot vineri că ar putea lua până la sfârşitul lunii ianuarie o decizie privind autorizarea unui al treilea vaccin, AstraZeneca/Oxford, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Vaccinul Moderna va ajunge în România! Care sunt principalele diferențe între cele două tipuri de vaccin

Din acesta din urmă Bulgaria ar urma să primească aproximativ 4,5 milioane de doze, a declarat în aceeaşi zi ministrul bulgar al sănătăţii, Kostadin Anghelov, în timpul unei vizite împreună cu premierul Boiko Borisov la un spital din localitatea Goţe Delcev. Primul lot de vaccin AstraZeneca/Oxford care va fi livrat Bulgariei, dacă acesta va fi autorizat de EMA, va cuprinde circa 500.000 de doze, potrivit ministrului citat.

Contractele cu producătorii de vaccinuri au fost încheiate de Comisia Europeană şi vaccinurile sunt repartizate ţărilor membre ale UE proporţional cu populaţia fiecăreia. Bulgaria are o populaţie de circa 7 milioane de locuitori.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate în această ţară 867 de noi cazuri de COVID-19, din 9.911 teste, şi 57 noi decese asociate acestei boli. Numărul spitalizărilor este de 4.250, dintre care 377 la terapie intensivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.