Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria, Grecia şi România au avut vineri o reuniune trilaterală la Ministerul de Externe de la Sofia

coe.int
bulgaria

Bulgaria, Grecia şi România au avut vineri o reuniune trilaterală la Ministerul de Externe de la Sofia pentru a discuta probleme actuale legate de dezvoltarea lor şi contribuţia la avansarea Uniunii Europene. Infrastructura energetică, sprijinul acordat Ucrainei şi perspectiva europeană a Balcanilor de Vest au fost pe ordinea de zi a reuniunii, a declarat viceministrul bulgar de externe Velislava Petrova într-un briefing de presă ulterior. Ea a spus că acest format de întâlniri a fost stabilit acum 30 de ani.

În domeniul energiei, la sesiune au fost analizate provocările pe termen scurt şi lung cu care se confruntă regiunea. Potrivit Velislavei Petrova, deciziile importante în acest domeniu ar trebui luate în comun.

Ministrul supleant pentru afaceri europene al Greciei, Miltiadis Varvitsiotis, a subliniat necesitatea de a elimina dependenţa energetică faţă de Rusia. El a remarcat importanţa inaugurării recente a Interconectorului de gaze naturale Grecia-Bulgaria, potrivit Agerpres.

Varvitsiotis consideră că este esenţial să se transmită mesajul că Grecia, România şi Bulgaria îşi vor uni eforturile pentru a ajuta Ucraina să îşi revină după război. El a spus că escaladarea evenimentelor din Ucraina din ultimele zile este un motiv de îngrijorare şi este necesar să se ia în considerare măsuri mai concrete în cadrul UE cu privire la război.

Secretarul de stat pentru afaceri europene al României, Daniela Grigore Gîtman, a comentat necesitatea intensificării admiterii ţărilor din Balcanii de Vest în UE. "Presupun că suntem cu toţii conştienţi că Europa nu este puternică fără Balcanii de Vest", a spus Gîtman. Ea s-a exprimat de asemenea în favoarea intrării Ucrainei şi Republicii Moldova în UE. Potrivit secretarului de stat, România sprijină dezvoltarea proiectelor energetice din regiune.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.