Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria ia măsuri excepţionale după atentatele de la Bruxelles

Bulgaria politie

Bulgaria a activat planul antiterorist naţional în urma atacurilor teroriste de la Bruxelles, a anunţat marţi la o conferinţă de presă ministrul bulgar de interne, Rumiana Bachvarova, citată de agenţia Xinhua. 'Nu dispunem de informaţii despre vreo ameninţare directă la adresa Bulgariei, dar am luat măsurile de precauţie necesare', a indicat ea.

Rumiana Bachvarova - care este şi vicepremier - a precizat că a fost ridicat nivelul de alertă în întregul sistem naţional de transport, inclusiv în aeroporturi, gări, porturi, precum şi în staţiile de metrou din Sofia. De asemenea, se vor efectua controale de securitate în principalele puncte ale capitalei şi vor fi sporite controalele la graniţe. Tot marţi, autorităţile bulgare vor efectua în cursul după-amiezii un exerciţiu antiterorist la Sofia. Acest exerciţiu 'a fost planificat acum două luni pentru a testa capacitatea de reacţie în eventualitatea unei situaţii de urgenţă, dar din nefericire a coincis cu ziua de azi', a precizat responsabila guvernului bulgar. Referindu-se la atacurile teroriste de la Bruxelles, ea a estimat că ne confruntăm cu o situaţie foarte alarmantă şi că pericolul este ridicat pentru toate statele europene. 'Comiterea acestor atentate chiar lângă instituţiile Uniunii Europene este o provocare clară la adresa securităţii europene', a comentat mai departe Rumiana Bachvarova.

Peste 30 de persoane au fost ucise şi aproape 200 rănite în urma atacurilor teroriste care au avut loc Bruxelles la aeroportul Zaventem şi în staţia de metrou Maelbeek, situată la numai câteva sute de metri de sediul Comisiei Europene, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.