Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria începe să își descopere CORUPȚII: O primă inculpare din Guvern, într-un dosar cu fraudă de fonduri europene de zeci de milioane de euro

pixabay.com
euro hartii 500 euro tiparnita

Alexandăr Manolev, adjunct al ministrului economiei din Bulgaria, a fost inculpat joi pentru fraudă cu fonduri europene, într-un dosar referitor la deturnarea unor sume de ordinul zecilor de milioane de euro destinate dezvoltării turismului, informează AFP, potrivit agerpres.ro.

Citește și: ANAF face anunțul mult așteptat! Datoriile românilor vor fi șterse

Manolev, în vârstă de 42 de ani, a demisionat din funcţie. El este suspectat de utilizarea necorespunzătoare a 200.000 de euro alocaţi pentru turism în 2015, când era adjunct al ministrului turismului, a comunicat parchetul bulgar. Banii au fost folosiţi pentru o vilă de lux situată în apropiere de localitatea balneară Sadanski din sud-vestul Bulgariei şi utilizată exclusiv de demnitar şi de familia acestuia, a subliniat Rumiana Arnaudova, purtătoare de cuvânt a procuraturii.

Citește și: Lovitură pentru șeful Aeroportului Otopeni! Ministrul Transporturilor i-a dat lovitura de grație

Procurorii bulgari anchetează modul real de utilizare a 746 de pensiuni turistice, construite între 2007 şi 2013, cu fonduri europene în valoare de 100 de milioane de euro. Parchetul mai investighează şi utilizarea a circa 100 de autovehicule şi a unor iahturi achiziţionate tot cu fonduri europene destinate turismului. Arnaudova a arătat că magistraţii au "suspiciuni puternice" că bunurile respective nu au fost folosite conform scopului declarat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.