Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria, îngrijorată de scăderea cu peste 50% a numărului de turişti români

bulgaria

Numărul turiştilor români care au vizitat Bulgaria a scăzut cu peste 50%, ceea ce înseamnă că mai mult de 110.000 de români au fost în tranzit în loc să-şi petreacă vacanţa în această ţară, a afirmat Bayko Baykov, preşedintele Asociaţiei bulgare a touroperatorilor, într-un interviu acordat agenţiei FOCUS News.

'Există un declin semnificativ al numărului de turişti din UE, de aproximativ 300.000, vedem o stabilizare a pieţei în Germania, ceea ce este un indicator relativ bun dar din păcate este singurul pozitiv', a afirmat oficialul bulgar.

Acesta avertizează că există scăderi semnificative ale numărului de turişti din Grecia (50%), Spania (12%), Italia (peste 35%), Olanda (peste 40%), Franţa (50%) şi Serbia (aproape 60%).

'Este într-adevăr un declin semnificativ, fiind însoţit de reducerea preţurilor pachetelor turistice, ceea ce va scădea veniturile din turism anul viitor', a avertizat Baykov.

Conform datelor Ministerului bulgar de Turism, în ultimii ani, numărul turiştilor români în Bulgaria a ajuns la un milion pe an, în timp ce numărul bulgarilor care au vizitat România este de aproximativ 300.000 pe an. Agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.