Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria intenţionează să strângă două miliarde de euro de pe pieţele internaţionale de obligaţiuni

Bulgaria-flag-600x409

Bulgaria intenţionează să strângă două miliarde de euro de pe pieţele internaţionale de obligaţiuni, iar procedura de plasament (bookbuilding) ar urma să fie deschisă marţi, au declarat pentru Reuters două surse din apropierea acestui dosar.

Potrivit surselor, Bulgaria vrea să îşi consolideze finanţele în contextul pandemiei de COVID-19 şi a organizat luni o reuniune cu investitorii. Intenţia autorităţilor de la Sofia este de a oferi obligaţiuni cu maturitatea de 10 şi 30 de ani.

"Există un interes semnificativ, iar condiţiile de pe piaţă sunt bune. Plasamentul ar urma să înceapă astăzi", a spus una dintre surse.

"Majoritatea obligaţiunilor care vor fi oferite vor avea maturitatea de 10 ani şi doar o mică parte vor fi obligaţiuni cu maturitatea de 30 de ani", a declarat cea de a doua sursă.

Ţara vecină a selectat încă din primăvară băncile Citi, JP Morgan Chase & Co, BNP Paribas şi Unicredit pentru a intermedia această emisiune de obligaţiuni, însă până acum nu demarat emisiunea din cauza condiţiilor de pe piaţă.

Bulgaria, cea mai săracă ţară din Uniunea Europeană, dar în acelaşi timp şi una dintre ţările membre cu cel mai mic grad de îndatorare, are nevoie de fonduri pentru a finanţa un deficit fiscal estimat la 3% din Produsul Intern Brut în acest an şi, de asemenea, a pus deoparte rezerve de lichidităţi pentru a face faţă impactului economic al pandemiei, scrie Reuters.

Agenţiile de rating S&P şi Fitch atribuie Bulgariei un rating "BBB" cu perspectivă stabilă, un calificativ din categoria "investment grade" (-recomandat pentru investiţii-nr).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.