Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria cumpără ambulanțe noi, după ce vechime legendară a acestora a fost tema unui documentar premiat la Cannes

ambulance

Bulgaria îşi va renova parcul de ambulanţe, a cărui vechime legendară a fost tema unui documentar premiat la festivalul de la Cannes, a anunţat marţi Ministerul Sănătăţii, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Un contract de 19,6 milioane de euro pentru furnizarea a 280 de ambulanţe noi pe o perioadă de trei ani a fost semnat în acest scop cu ajutorul fondurilor europene, a precizat el.

Documentarul "Ultima ambulanţă din Sofia" de Ilian Metev, care arată starea de degradare a serviciilor de salvare şi a drumurilor din Bulgaria, care fac ca pacienţii să fie supuşi multor zdruncinături în pofida devotamentului ambulanţierilor, i-a emoţionat pe spectatorii de la Cannes, unde a primit în 2012 premiul "Revelation".

Achiziţionarea de noi ambulanţe se înscrie în cadrul unui program de 82 de milioane de euro de modernizare a acestui sector, finanţat aproape în totalitate de UE, a subliniat guvernul. Numeroase dintre cele 651 de ambulanţe în prezent în serviciu sunt depăşite ca perioadă de utilizare.

"Acest contract constituie un prim pas concret spre renovarea şi modernizarea ajutoarelor de urgenţă în Bulgaria", şi-a exprimat satisfacţia ministrul sănătăţii, Kiril Ananiev, într-un comunicat.

Programul prevede şi recondiţionarea a circa 200 de centre şi unităţi de asistenţă medicală. A fost lansată o licitaţie pentru achiziţionarea a 120 de ambulanţe de teren şi echipamente diverse.

După difuzarea "Ultimei ambulanţe din Sofia", premiat în numeroase alte festivaluri, guvernul a decis să deschidă noi unităţi de acordare de îngrijiri medicale la periferia capitalei Sofia.

Bulgaria, ţara cea mai săracă din UE a cărei membră este din 2007, suferă de o lipsă cronică de mijloace în serviciile publice şi de o penurie de mână de lucru calificată.

Principalul personaj al documentarului lui Ilian Metev, dr. Krasimir Yordanov, a primit după difuzarea filmului mai multe propuneri de muncă în străinătate, pe care le-a refuzat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.