Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria, noua fisură în blocul NATO: Declarațiile lui Rumen Radev despre exportuyl de arme în Ucraina

Rumen Radev

Aflat la Bruxelles, unde participă la summitul Consiliului European, preşedintele Bulgariei, Rumen Radev, a răspuns întrebărilor adresate de jurnalişti. Şeful statului a precizat că, dacă Bulgaria va vinde arme altor ţări, va pune condiţii ca acestea să nu fie revândute Ucrainei, relatează BNR, potrivit RADOR.

 

Radev a subliniat din nou că Bulgaria nu va participa la achiziţia comună de obuze de calibrul 155 mm pentru Ucraina. "Bulgaria se angajează să producă proiectile pentru nevoile partenerilor noştri, nu pentru Ucraina", a menţionat preşedintele. Întrebat dacă acest lucru nu complică întreaga schemă - adică Bulgaria le vinde cuiva, iar apoi acestea ajung în Ucraina, Rumen Radev a răspuns: "Acest lucru îl verificaţi în calitate de jurnalişti. Vă spun, ca relaţii de stat, ce putem şi ce nu putem. Dar Bulgaria, împreună cu alte nouă ţări, nu va participa la această achiziţie comună de aprovizionare cu obuze a Ucrainei".

Întrebat cum ar reacţiona dacă muniţia vândută de Bulgaria unei alte ţări ar ajunge în Ucraina, preşedintele Bulgariei a precizat: "Aceasta este responsabilitatea acelei ţări. Este obligată să ne informeze pentru ce doreşte ca utilizator final aceste obuze. Bineînţeles că vom pune condiţii".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.