DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Bulgaria: O Asociaţie Balcanică a Universităţilor de Economie a fost fondată la Şcoala Superioară de Asigurări şi Finanţe

coe.int
bulgaria

O Asociaţie Balcanică a Universităţilor de Economie a fost fondată la Şcoala Superioară de Asigurări şi Finanţe din Bulgaria.

Asociaţia este înfiinţată la iniţiativa şcolii superioare şi reuneşte universităţi din Bulgaria, Macedonia de Nord, Turcia, Albania, Muntenegru şi Kosovo, a informat instituţia, potrivit Agerpres.

"Sunt extrem de bucuros că astăzi lansăm o asociaţie care reuneşte universităţi de economie din regiunea balcanică. Consider că eforturile unite pentru crearea unui mediu durabil pentru învăţământul superior, schimbul ştiinţific şi academic vor contribui la dezvoltarea economică a regiunii noastre şi, în special, a învăţământului superior în domeniul economiei", a spus rectorul şcolii, Boris Velchev.

Printre principalele obiective ale Asociaţiei Balcanice se află alinierea programelor de economie pentru a facilita recunoaşterea reciprocă a diplomelor şi formării profesionale, mobilitatea studenţilor, profesorilor şi administraţiei în cadrul Programului Erasmus şi a altor programe de mobilitate. Asociaţia va pune bazele pentru introducerea programelor comune de licenţă şi master.

Boris Velchev, rectorul Şcolii Superioare de Asigurări şi Finanţe, a fost ales preşedinte al Consiliului de Administraţie al Asociaţiei Balcanice. Asociaţia este deschisă să accepte universităţi din toate ţările balcanice.

Ca una dintre primele sale activităţi, Asociaţia Balcanică a Universităţilor de Economie va susţine o conferinţă internaţională, intitulată "Economia viitorului", care va avea loc la Sofia în perioada 19 - 21 aprilie 2023.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.