DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Bulgaria - Oprirea circulației rutiere prin tunelul Vitiniya situat pe autostrada Hemus

bulgaria harta

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care doresc să călătorească pe teritoriul Republicii Bulgaria cu destinația Grecia, pe ruta Ruse – Yablanitsa – Sofia – Kulata,  că în perioada 30.05.2017– 02.06.2017, în intervalul orar 22:00-06:00, autoritățile bulgare vor opri circulația rutieră prin tunelul VITINIYA situat pe autostrada HEMUS, pe sectorul de drum care leagă Sofia de Yablanitsa (segment al rutei Sofia-Ruse), din cauza activităților de reparare și îmbunătățire a situației echipamentelor de siguranță, lucrări care au drept scop final îmbunătățirea nivelului de siguranță a circulației rutiere.

Pe timpul zilei, în intervalul orar 06:00-22:00, doar autoturismele și mijloacele de transport cu masa totală de până la 12 tone vor putea trece prin tunelul VITINIYA, prin corpul/brațul care asigură în mod normal traficul către Sofia, în condiții de restricții privind circulația rutieră – circulație în ambele sensuri, cu câte o bandă pe fiecare sens de mers.

Mijloacele de transport cu masa totală mai mare de 12 tone care se deplasează dinspre Sofia către Varna sau Ruse vor circula pe următorul traseu ocolitor prestabilit:

• circulația va fi deviată de la nodul rutier ”Vitinska reka” din dreptul km30 al autostrăzii pe drumul I-1 Sofia-Botevgrad, iar la legătura/joncțiunea temporară din dreptul km35 va fi redirijată pe autostrada HEMUS prin nodul rutier ”Botevgrad” din dreptul km47 al autostrăzii.

Mijloacele de transport cu masa totală sub 12 tone care se deplasează dinspre Sofia către Varna sau Ruse vor circula pe următorul traseu ocolitor prestabilit:

• circulația va fi deviată de la nodul rutier ”Vitinska reka” din dreptul km30 al autostrăzii pe drumul I-1 Sofia-Botevgrad, iar la legătura/joncțiunea temporară din dreptul km39 va fi redirijată pe autostrada HEMUS prin legătura etapizată ”Ribni vir”.

Mijloacele de transport cu masa totală mai mare de 12 tone care se deplasează dinspre Ruse sau Varna către Sofia vor circula pe următorul traseu ocolitor prestabilit:

• circulația va fi deviată în dreptul km35 prin legătura/joncțiunea temporară pe drumul I-1 Botevgrad-Sofia. Traficul se va conecta din nou la autostradă la intersecția ”Vitinska reka” din dreptul km30.

Pentru autocamioanele cu masa peste 12 tone au fost prestabilite următoarele trasee ocolitoare:

• Traseul obligatoriu pentru mijloacele de transport cu masă mai mare de 12 tone, care se deplasează pe direcția Vidin-Sofia din regiunile Vidin, Montana și Vratsa către Sofia, este: drumul I-1 - drumul II-16 prin satul Rebarkovo-Svoge-Sofia, iar pentru cele care se deplasează din regiunile Vidin și Montana către Sofia – drumul II-81 Pasul Petrohan;

• Traseul alternativ pentru mijloacele de transport cu masă mai mare de 12 tone, care se deplasează din regiunile Gabrovo, Veliko Tarnovo și Ruse către Sofia, este: drumul I-5 Byala-Veliko Tranovo și Ruse către Sofia este: drumul I-5 Byala-Veliko Tarnovo - drumul II-55 Pasul Republica-autostrada TRAKIA-Sofia;

• Traseul alternativ pentru mijloacele de transport cu masă mai mare de 12 tone, care se deplasează din regiunile Lovech și Pleven către Sofia este: drumul II-35 Lovech-Pleven, drumul II-13 Pleven-Kneja–Borovan, drumul II-15 Borovan-Vratsa, drumul I-1 Vratsa-sat Rebarkovo, drumul II-16 sat Rebarkovo-Svoge-Sofia.

Este necesar ca șoferii să conducă preventiv, să respecte strict semnalizarea rutieră montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului.

Toți cei interesați, persoane fizice și firme de transport pot obține informații despre starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA- www.lima.api.bg , de pe pagina de internet a Agenției ”Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon 070013020. În cadrul Agenției menționate funcționează pe parcursul întregului an, în regim non-stop, Centrul Situațional, care colectează și sintetizează datele privind situația drumurilor republicane/publice.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) si preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Sofia: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.sofia.mae.ro și www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.