Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria: Premierul Boiko Borisov se autoizolează după contactul cu un ministru adjunct infectat

Boiko Borisov

Premierul bulgar Boiko Borisov a afirmat vineri că a decis să se autoizoleze, după ce un adjunct al unui ministru cu care a intrat în contact acum cinci zile a fost testat pozitiv la noul coronavirus, relatează Reuters.

Borisov a precizat că a avut deja un rezultat negativ la un test efectuat mai devreme vineri, înainte de întâlnirea sa cu adjunctul secretarului de stat american pentru probleme economice, de energie şi mediu, Keith Krach, aflat în vizită la Sofia.

Ulterior, după-amiaza, premierul a fost informat că ministrul adjunct al construcţiilor, Nicolai Nankov, a fost testat pozitiv la coronavirus şi a decis să intre în izolare din proprie iniţiativă, până când autorităţile sanitare vor decide dacă să intre sau nu în carantină.

Citește și: Decizie radicală a Anei Birchall: ‘Nu mai candidez pentru un nou mandat!’

"Aştept ordinele autorităţilor sanitare şi până atunci voi rămâne în autoizolare. M-am aflat în contact cu el (ministrul infectat) ultima dată acum cinci zile", a scris Borisov pe Facebook.

Numărul contaminărilor cu noul coronavirus au crescut şi în Bulgaria de la începutul lui octombrie, vineri fiind raportate un nou record zilnic de 1.595 de noi infectări şi totalul de la începutul pandemiei ajungând la 34.930, cu 1.064 decese în ţara cu circa 7 milioane de locuitori.

Joi, Ministerul Sănătăţii de la Sofia a anunţat că purtarea unei măşti devine obligatorie în spaţiul public exterior acolo unde menţinerea unei distanţe de cel puţin 1,5 metri nu este posibilă, cum este în pieţe, în gări şi în staţiile de metrou, pe străzile aglomerate şi la cozi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.