Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria se așteaptă la un an dificil în domeniul turismului

Bulgaria-flag-600x409

Anul acest va fi extrem de dificil pentru sectorul turismului din Bulgaria, din cauza concurenţei sporite din regiune, a avertizat ministrul Turismului, Nikolina Angelkova, transmit Sofia Globe şi Novinite preluate Agerpres.

"Există un oarecare declin al rezervărilor din această vară de pe pieţele din Rusia şi Germania, iar în timp ce numărul curselor aeriene către oraşul Burgas de la Marea Neagră este în creştere, ne aşteptăm la o scădere a zborurilor către Varna", a explicat Angelkova la reuniunea Consiliului Naţionala al Turismului, care se desfăşoară la Sofia.

Pentru a contracara aceste evoluţii, Ministerul Turismului va spori bugetul alocat publicităţii pe principalele pieţe, vor fi extinse centrele unde se vor putea desfăşura congrese, reuniuni de afaceri, iar durata sezoanelor turistice va creşte, a declarat oficialul bulgar.

Acesta a adăugat că va trebui adoptată o legislaţie în vederea îmbunătăţirii calităţii serviciilor turistice şi vor trebui dezvoltate alte tipuri de turism, în afară de cel din sezonul de iarnă şi de vară.

Obiectivul este de a face din Bulgaria o destinaţie turistică pe parcursului întregului an, prin direcţionarea serviciilor către diferitele tipuri de turişti: copii, adulţi şi vârstnici, a spus Angelkova.

De asemenea, a explicat ministrul Turismului, se pregătesc reglementări menită să atenueze povara administrativă, iar activităţile din sectorul turismului din Bulgaria vor fi strict monitorizate.

La rândul său, Polina Karastoyanova, directorul Consiliului Naţional al Turismului, a afirmat că acest sector are nevoie urgent de minimum zece milioane de leva pentru reclame pe pieţele internaţionale.

Karastoyanova a subliniat campaniile intensive derulate de concurenţii direcţi ai Bulgariei - Grecia, Turcia, Egipt, Croaţia, Muntenegru, România şi Serbia.

Peste 9,2 milioane de turişti străini au vizitat anul trecut Bulgaria (ţară a cărei populaţie este de aproximativ şapte milioane), o creştere de 4,4% faţă de 2017, conform datelor publicate recent de Institutul Naţional de Statistică (NSI), cei mai mulţi vizitatori străini fiind din România, Grecia, Germania, Turcia, Macedonia şi Rusia.

"Pentru prima dată, numărul turiştilor străini care au vizitat anul trecut Bulgaria a depăşit nouă milioane, peste nivelul record din 2016 şi 2017", a afirmat luni ministrul Turismului, Nikolina Angelkova.

Turismul reprezintă una dintre principalele surse de venit ale Bulgariei, care asigură peste 5% din PIB şi numeroase locuri de muncă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.