Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria se aşteaptă să recolteze cinci milioane tone de grâu în 2020

grau combina

Recolta de grâu a Bulgariei va fi aproximativ cinci milioane de tone în acest an, a declarat vineri ministrul Agriculturii, Desislava Taneva, adăugând că ţara vecină va continua să fie un exportator net de cereale, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Recolta de grâu din acest an va fi una bună, având în vedere condiţiile meteo", a spus Desislava Taneva la o conferinţă de presă. Ministrul Agriculturii a apreciat că Bulgaria va putea să îşi acopere necesarul intern de grâu, care este de aproximativ 1,8 milioane de tone, şi să menţină exporturile la un nivel consistent. "Cu siguranţă, Bulgaria îşi va păstra statul de exportator net de grâu", a spus Taneva.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani

Conform datele oficiale, în 2019 Bulgaria a recoltat 6,1 milioane tone de grâu şi a exportat peste hotare o cantitate de aproape 4,3 milioane de tone din recolta de grâu din 2019.

Desislava Taneva a spus că recolta din acest an va fi mai mică decât cea din anul precedent, din cauză că însămânţările au fost afectate de secetă în unele părţi ale Bulgariei, în special în nord-est.

În schimb, fermierii bulgari sunt mai pesimişti decât autorităţile de la Sofia. Preşedintele Asociaţiei producătorilor de cereale din Bulgaria, Kostadin Kostadinov, a estimat că în acest an recolta de grâu va fi de aproximativ 4,3 milioane de tone, cu aproximativ 30% mai mică decât cea din 2018.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.