Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgaria şi România au ajuns la o înţelegere reciprocă asupra relaxării traficului transfrontalier

Pinterest
Bulgaria

Viceministrul bulgar al transporturilor şi comunicaţiilor, Nikolai Naidenov, şi prim-colaborator la Ambasada României în Bulgaria, Bogdan Ţebrean, au ajuns la o înţelegere reciprocă asupra relaxării traficului dintre cele două ţări, a anunţat joi ministerul lui Naidenov.

Oficialii au discutat modalităţi de facilitare a traversării prin punctele de trecere a frontierei bulgaro-române, în special vara, au analizat starea tehnică a infrastructurii şi au luat în considerare înfiinţarea unui serviciu de feriboturi între Ruse şi Giurgiu. Întâlnirea a avut loc la iniţiativa ministrului transporturilor şi comunicaţiilor, Nikolai Sabev, potrivit Agerpres.ro.

Naidenov a propus ca doar pe partea bulgară să fie stabilit controlul de frontieră pentru viitoarea linie de feriboturi Ruse-Giurgiu, astfel încât serviciul să fie lansat fără întârziere.

Ţebrean a atribuit blocajele din traficul transfrontalier unei creşteri cu 250% a circulaţiei camioanelor grele în comparaţie cu anul trecut şi unui control mai strict al migranţilor.

Discutând despre construcţia mai multor poduri între Bulgaria şi România peste Dunăre, Naidenov a spus că aceasta este o opţiune pentru a minimiza concentraţia de camioane la punctele de trecere a frontierei. El a reiterat opinia bulgară că studiile de fezabilitate pentru poduri noi ar trebui efectuate simultan în cinci locaţii.

În prezent, malurile bulgăreşti şi româneşti ale Dunării sunt conectate prin două poduri şi trei servicii de feriboturi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.