Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgarii și spaniolii ne dau TÂRCOALE: Noi jucători pe piața RCA din România

www.economica.net
masina lovita RCA

Înlăturarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară a barierelor privind obţinerea autorizaţiei pentru vânzarea RCA, la comun cu normele europene în domeniu, le-a surâs firmelor din afara granițelor. Decizia ASF ar putea conduce la o invazie a unor asigurători străini cu probleme. Primii care s-au arătat interesați sunt bulgarii, care devin deja insistenţi și ar putea urma mai multe firme spaniole. ASF este deja îngrijorată şi se gândeşte să schimbe legislaţia în domeniu.

Cu tot cu tariful fixat prin lege, piaţa românească de RCA devine tentantă pentru o anumită categorie de jucători străini, atraşi de numărul mic al asigurătorilor rămaşi în domeniu. Sursele Capital spun că Autoritatea de Supraveghere Financiară este îngrijorată de perspectiva intrării pe piaţă a unor firme de asigurare fără forţă financiară şi fără tradiţie în domeniu şi se gândeşte chiar să modifice normele în aşa fel încât să pună bariere sub forma unor criterii clare de selecţie care să vizeze forţa financiară şi istoricul firmelor care vor să intre în România în baza paşaportului European.

Citește și: Tranzacția ANULUI pe piața financiară: O BANCĂ importantă, cumpărată de investitori STRATEGICI

DallBogg, o companie din Bulgaria specializată în asigurări de sănătate şi făcând parte dintr-un grup cu activităţi mai ales în industria chimică, insistă să intre pe piaţa locală, anunță Capital.ro.

Societatea a făcut mai multe demersuri atât la ASF cât şi la BAAR. DallBogg emite deja pe piaţa din Belgia, Spania sau Grecia, acolo unde are deja probleme cu plata daunelor. În Bulgaria, deşi spune că are afaceri comparabile cu cele ale Eurohold, acţionarul majoritar al Euroins, DallBogg nu controlează nici 1% din piaţa RCA. Firmele din Bulgaria au în mod tradiţional o reputaţie proastă în ceea ce priveşte plăţile, un exemplu în acest sens fiind Euroins care şi-a mai revenit abia după ce a intrat sub un plan de redresare impus de ASF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.