Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bulgarii sunt nemulţumiţi de coaliţia de guvernare

bulgaria

Majoritatea cetatenilor bulgari sunt foarte pesimisti dupa primele 100 de zile de guvernare ale actualului cabinet condus de premierul Boiko Borisov, conform unui sondaj de opinie realizat de Agentia Mediana.

Sondajul s-a desfasurat la sfarsitul lunii februarie.

Potrivit sociologului Kolio Kolev, 44% dintre cetatenii bulgari se asteapta la o deteriorare a situatiei din tara, in anul urmator, in timp ce 12% preconizeaza schimbari pozitive in urmatoarele 12 luni. Jumatate dintre respondenti 52% sunt dezamagiti de coalitia de guvernamant, iar 24% i-au acordat un calificativ bun.

"Se remarca pesimism si scepticism", a precizat Kolev, care a explicat asteptarile negative ale oamenilor prin criza economica si incapacitatea politicienilor de a gestiona situatia.

Conform sondajului, 21% dintre participanti au sustinut ca nu isi cumpara haine si incaltaminte noi. Din cauza lipsei banilor, una din zece persoane renunta sa foloseasca transportul, iar 5% nu consuma carne sau branza si nu isi permite nici macar medicamente.

Sociologul bulgar a subliniat ca inca nu exista alternative politice clare, care sa permita aparitia unor partide radicale. "Nu numai ca nu exista nicio crestere a optimismului referitor la guvern, dar niciunul dintre ultimele cinci guverne nu s-a confruntat cu o doza similara de pesimism si negativism la inceputul guvernarii sale", a declarat Kolio Kolev.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.