Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bundesliga face progrese în planul său de reluare a campionatului, dar controversele persistă

Bundesliga

Liga germană de fotbal (DFL) a înregistrat progrese în planul său de reluarea a sezonului din Bundesliga în plină pandemie de coronavirus, dar probabilul restart al campionatului stârneşte încă multe controverse, relatează agenţia DPA.

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, va susţine joi o teleconferinţă cu premierii landurilor şi reluarea sezonului fotbalistic figurează pe agenda discuţiilor. Un rezultat pozitiv al reuniunii la vârful puterii decizionale ar putea pava drumul pentru relansarea campionatului, chiar în luna mai, după suspendarea dictată în luna martie, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Alexandru Rafila, avertisment dur! Cine sunt persoanele cele mai mult predispuse deceselor provocate de COVID-19 .

Miniştrii sporturilor din landurile germane susţin planul DFL de reluare a sezonului, singura soluţie pentru a preveni cluburile să înregistreze pierderi financiare uriaşe.

Ministerul Muncii nu are obiecţii, atât timp cât recomandările sale privind protecţia adecvată la locul de muncă sunt îndeplinite.

Totuşi este de ajuns ca un singur jucător să fie depistat pozitiv la Covid-19, pentru ca toată situaţie să ia o altă turnură.

Citește și: Mare atenție! Măștile ar putea fi o sursă de infectare cu coronavirus

Profesorul virusolog Ulrike Protzer a explicat că în cazul unui jucător depistat pozitiv după un meci, ambele echipe ar trebui să intre în carantină: ''Trebuie să fii pregătit pentru a acţiona în consecinţă dacă se întâmplă ceva. La sporturile de echipă riscurile sunt mai mari decât la sporturile individuale. Ar putea exista infectări şi trebuie să ne ocupăm de asta. Nu ne vom putea feri complet de virus. Cluburile resimt o presiune financiară extremă. Riscul infectării este însă foarte scăzut. Nu va lovi persoanele care prezintă riscuri să se îmbolnăvească grav''.

DFL a întocmit un plan de 41 pagini privind reluarea sezonului, care include testarea frecventă a jucătorilor cu risc mai mare de infectare. Liga germană susţine că aceste teste suplimentare, circa 20.000, nu vor afecta capacitatea laboratoarelor de a controla în special persoanele de risc ridicat sau a muncitorilor din zonele esenţiale.

Conform unei anchete DPA, 34% din respondenţi susţin reluarea sezonului cu meciuri fără spectatori, iar 64% se opun.

Citește și: Traian Băsescu confirmă sursele Bugetul.ro: Atât PSD, cât și PNL au fost avertizate de propunerea privind autonomia așa-zisului ținut secuiesc

Revista Kicker estima că dacă sezonul va fi abandonat, 13 dintre cele 36 de echipe din primele două ligi germane vor intra în faliment până în luna iunie.

UEFA a cerut tuturor ligilor naţionale să furnizeze, până la termenul limită de 25 mai, planuri pentru reluarea sezonului sau să dea explicaţii de ce campionatul ar trebui anulat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.