Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bunuri contrafăcute de peste 260.000 de lei, confiscate la frontiera Giurgiu

www.ct100.ro
politia de frontiera

Haine, încălţăminte şi parfumuri în valoare de peste 260 de mii de lei, susceptibile de a fi contrafăcute sub mărci internaţionale, au fost confiscate de poliţiştii de frontieră giurgiuveni de la un cetăţean turc şi o femeie cu cetăţenie română, care încercau să le introducă ilegal în ţară, se arată într-un comunicat de presă emis joi de ITPF Giurgiu.

Citeşte şi: GRECO intervine în scandalul pe Legile Justiţiei: Reprezentanţii Consiliului Europei au cerut noi clarificări

' În perioada 21-22 februarie 2018, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au desfăşurat acţiuni specifice pe linia combaterii traficului cu produse contrafăcute. Astfel, au fost selectate pentru control mai multe mijloace de transport aparţinând unor firme de transport internaţional.Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra a două autocare, poliţiştii de frontieră au descoperit, în calele acestora, cantitatea totală de 1.158 articole textile, parfumuri şi încălţăminte, bunuri inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări a fost stabilit faptul că şoferul autocarului, un cetăţean turc, în vârstă de 52 de ani şi o femeie, cetăţean român, în vârstă de 20 ani, pasager în mijlocul de transport internaţional sunt posesorii bunurilor", se arată în comunicatul ITPF Giurgiu.

Cei doi au declarat că au cumpărat bunurile din diverse bazare din Turcia cu scopul de a le comercializa şi nu deţineau documente de provenienţă sau certificate de calitate pentru acestea.

Valoarea bunurilor, dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, se ridică la suma totală de 263.400 lei. Acestea au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

Citeşte şi: ALERTĂ - Evazioniştii din Bucureşti şi alte 16 judeţe, ASALTAŢI de mascaţi: Prejudiciu FABULOS, descoperit după 100 de percheziţii

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au întocmit lucrări penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marca înregistrată pentru produse identice ori similare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.