Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bunuri de peste 1.800.000 lei, aduse din China şi susceptibile a fi contrafăcute, depistate în Portul Constanţa

riseproject.ro
portul constanta

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute, în valoare de peste 1.800.000 lei, au fost depistate într-un container sosit din China în Portul Constanţa, ce avea ca destinaţie o societate comercială din Polonia, potrivit Agerpres.

''Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa - Sud Agigea şi poliţişti din cadrul Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, au descoperit în Portul Constanţa, într-un container sosit din China, aproximativ 8.000 de bunuri susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală în cazul unor mărci cunoscute'', informează luni Garda de Coastă.

Potrivit sursei citate, în data de 6 ianuarie, o echipă comună formată din poliţişti de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, inspectori vamali de la Biroul Vamal de Frontieră Constanţa - Sud Agigea şi poliţişti de la Serviciul de Poliţie Transporturi Maritime a efectuat controlul fizic asupra unui container încărcat cu bunuri, sosit din China, având ca destinaţie o societate comercială din Polonia.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 8.000 de bunuri (jucării, ceasuri, ochelari de soare, accesorii telefoane mobile), susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală în cazul unor mărci cunoscute.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 1.800.000 lei, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

Totodată, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.