Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bunuri de peste 2.000.000 de lei, ridicate de poliţişti după percheziţii la infractori

www.cyd.ro
mascați, percheziții

Peste 30.000 de produse contrafăcute, cinci prese electronice pentru imprimarea mărcilor, trei maşini de cusut electronice şi şapte dischete cu programe de mărci, în valoare de 2.000.000 de lei, au fost ridicate de poliţişti în urma celor opt percheziţii efectuate luni în Bucureşti şi Ilfov, informează IGPR.

De asemenea, a fost confiscată marfă în valoare de peste o jumătate de milion de lei.

Potrivit unui comunicat transmis marţi AGERPRES de IGPR, poliţişti ai Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice şi ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, cu sprijinul poliţiştilor Direcţiei Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, al Poliţiei Capitalei şi al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF, au efectuat luni opt percheziţii, într-o cauză în care se efectuează cercetări pentru săvârşirea de infracţiuni la regimul proprietăţii intelectuale.

În urma activităţilor, care au vizat centre de depozitare din apropierea unui complex comercial, locuinţele persoanelor ce coordonează activitatea infracţională, precum şi sediul societăţii comerciale, au fost ridicate 31.130 de produse contrafăcute de diferite mărci şi sortimente, purtând mărci identice sau similare cu o marcă înregistrată. De asemenea, au fost descoperite cinci prese electronice pentru imprimarea de mărci, trei maşini de cusut electronice şi şapte dischete ce conţineau programe de mărci.

Valoarea totală a bunurilor ridicate este de 2.000.000 de lei, precizează IGPR.

Activităţile s-au desfăşurat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, în care mai multe persoane din Giurgiu sunt bănuite că, prin intermediul unui site, ar fi comercializat produse susceptibile a fi contrafăcute.

Poliţiştii au condus la audieri şase persoane, iar cercetările continuă în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

La activitate au participat inspectori din cadrul ANAF, care au aplicat şase sancţiuni contravenţionale în valoare de 120.000 de lei şi au ridicat în vederea confiscării mărfuri în valoare de 553.000 de lei, precum şi 46.000 de lei în numerar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.