Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burkina Faso primeşte o donaţie de 25.000 de tone de grâu de la Rusia, promisă de Putin în vară

tv5monde.com
Mali Burkina Faso Niger

Burkina Faso a primit 25.000 de tone de grâu de la Rusia, la mai puţin de o lună de la redeschiderea Ambasadei Rusiei la Ouagadougou, după Mali, Somalia, Eritreea, Zimbabwe şi Republica Centrafricană, promise de către preşedintele rus Vladimir Putin la un summit Rusia-Africa la Sankt Petersburg, în iulie, relatează RFI, potrivit news.ro.

Vladimir Putin primitea atunci să livreze 200.000 de tone de cereale unui număr de şase ţări africane, în cadrul unei asistenţe umanitare.

Prin această donaţie, Putin vrea să impulsioneze cooperarea cu Burkina Faso, un partener stratgic al Rusiei în Africa.

”Ţara noastră va continua să contribuie la aprovizionarea Burkinei Faso cu produse de primă necesitate, dar şi la autosuficienţa sa alimentară şi energetică printr0un transfer al expertizelor, competenţelor şi know-how-ului noastre”, anunţă amabasadorul rus în regiune Aleksei Saltîkov.

Ministrul Solidarităţii şi Acţiunii Umanitare Nandy Somé Diallo s-a felicitat de această donaţie, care urmează să fe distribuită cu prioritate unor populaţii deplasate, în contextul în care Burkina Faso se confruntă, susţine ea, cu o situaţie umanitară dificilă, din cauza unei crize în domeniul securităţii.

”În cazul în care cantitatea permite, vom da din ea şi forţelor de apărare şi de securitate şi altor persoane vulnerabile. 25.000 de tone ne vor alina”, a subliniat ea.

”Această donaţie nu trebuie să facă parte dintr-un ciclu infinit de donaţii. Trebuie bsă ne trimită la o muncă urgentă, necesară şi imperativă de dezvoltare a propriilor nostre capacităţi de producţie, pentru a rupe pentru totdeauna dependenţa alimentară de extrior”, a subliniat ministrul de Externe Jean Marie Traoré.

Această donaţie a ajuns în Burkina Faso la mai puţin de o lună după redeschiderea ambasadei ruse la Ouagadougou.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.