Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Burkini stârnește controverse. Primarului Londrei CRITICĂ Franța: Nu este corect

www.standard.co.uk
Sadiq Khan

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a criticat joi interdicţia privind portul burkini de către câteva zeci de municipalităţi de pe litoralul francez, în marja unei vizite în Franţa, unde a avut o întrevedere cu primarul Parisului, Anne Hidalgo, informează AFP, citează agerpres.ro

'Nimeni nu ar trebui să le dicteze femeilor ceea ce trebuie să poarte. Punct. Lucrurile sunt simple', a declarat primul primar musulman al unei mari capitale occidentale, într-un interviu pentru cotidianul londonez Evening Standard.

Dispărut de patru ani, Codruț Marta dă statul în judecată / FOTO


'Nu este corect. Nu spun că modelul nostru este perfect, însă una dintre calităţile Londrei este că noi nu doar tolerăm diferenţa, ci o şi integrăm şi o celebrăm', a continuat el. 

Edilul laburist a subliniat că problemele privind integrarea şi diversitatea urmau de asemenea să figureze pe agenda întrevederii sale de joi cu primarul socialist al Parisului, organizată în cadrul ceremoniei de comemorare a eliberării capitalei franceze, în 1944.

ZVON - Dezertare masivă din PSD


Cei doi omologi trebuiau de asemenea să abordeze consecinţele Brexitului. 'Mă duc la Paris pentru a spune clar că Londra rămâne deschisă - deschisă comerţului, deschisă proiectelor de afaceri, deschisă noilor idei şi noilor talente', a subliniat Sadiq Khan. 

Consiliul de Stat francez urmează să se sesizeze joi cu privire la interdicţiile anti-burkini adoptate în ultimele săptămâni, interdicţii care suscită controverse în Franţa şi sunt criticate în unanimitate în Marea Britanie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.