Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursă. Cinci şedinţe de creştere din cinci pentru BET săptămâna aceasta

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

BET, benchmark-ul Bursei de Valori Bucureşti, a crescut vineri,2 februarie 2024 cu 0,1% la 15.640,7 puncte, înregistrat a cincea şedinţă consecutivă pe plus. Astfel, faţă de nivelul de vinerea trecută, BET s-a apreciat cu 3,4%.

Cele mai ridicate randamente din BET au fost înregistrate astăzi de Aquila Part Prod (6,3%), TeraPlast Bistriţa (3,8%), Sphera Franchise Group (1,9%), emitentul BVB (1,2%), MedLife (1%) şi Hidroelectrica (0,8%), conform Ziarul Financiar.

Acţiunile Hidro s-au apreciat cu 6,66% de la ultima scădere, consemnată pe 23 ianuarie, şi cu 5,9% săptămâna aceasta, arată calculele realizate de ZF pe baza datelor de la BVB. Aquila a crescut în precedentele cinci şedinţe cu 7,8%.

Privind dinamica indicilor, se remarcă BET-NG (0,4%), BET-BK (0,3%) şi BETAeRO (0,2%). Doar BET-FI şi ROTX au înregistrat pierdere, 0,3%, respectiv 0,1%. Indicele principal este pe plus cu 1,75 anul acesta.

Lichiditatea pe segmentul de acţiuni – deci atât pe piaţa principală, cât şi pe Sistemul Multilateral de Tranzacţionare – a fost de 59 milioane de lei, în scădere cu 15% faţă de ziua precedentă.

În afara ţării, indicele paneuropean Stoxx 600 se aprecia cu 0,1% la ora publicării ştirii. Pe Wall Street, SP& 500 deschidea şedinţa de tranzacţionare cu un avans de 0,6%, iar Nasdaq Composite creştea cu 1,1%, conform MarketWatch.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.