Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa criptomonedelor este pe o pantă descendentă. CEO-ul Coinbase, în ciuda cifrelor 'nu a fost niciodată mai optimist'

thinkingcrypto.substack.com
coinbase criptomonede

„Sunt atât de mulți clienți care parcurg drumul către ușa noastră, încât trebuie să avem toate mâinile pe punte doar pentru a menține totul să funcționeze”, a explicat CEO-ul Coinbase, Brian Armstrong, la apelul pentru venituri.

Bursa de criptomonede Coinbase și-a dezvăluit prima pierdere netă ca companie publică de 430 de milioane de dolari în primul trimestru, dar CEO-ul Brian Armstrong a declarat, într-un apel privind veniturile, că „nu a fost niciodată mai optimist cu privire la situația în care ne aflăm ca companie”, conform cointelegraph.com.

În raportul său din primul trimestru din 2022, Coinbase a dezvăluit că veniturile au scăzut cu 27%, până la 1,17 miliarde de dolari, în scădere de la 1,6 miliarde de dolari în primul trimestru din 2021 și foarte departe de veniturile sale din T4 2021 de 2,5 miliarde de dolari. De asemenea, utilizatorii care efectuează tranzacții lunare au scăzut cu peste 19%, până la 9,2 milioane, de la 11,4 milioane din trimestrul trecut.

Acțiunile Coinbase au scăzut deja cu peste 16% pentru a se închide la 73 de dolari pe parcursul zilei, iar după dezvăluirea câștigurilor după orele de tranzacționare, prețul a scăzut și mai mult la 61 de dolari la momentul redactării acestui articol. Acțiunile Coinbase au fost într-o scădere constantă din noiembrie 2021, când aproape au atins maximul de 380 de dolari de la oferta sa publică inițială din aprilie anul trecut.

În ciuda cifrelor, Armstrong a explicat de ce era încă optimist cu privire la un apel privind veniturile :

„Sunt atât de mulți clienți care parcurg drumul către ușa noastră, încât trebuie să avem toate mâinile pe punte doar pentru a menține totul să funcționeze, așa că perioadele de pauză sunt uneori o schimbare binevenită față de asta, în sensul că ne putem concentra asupra construirea următorului strat de inovație care ne va aduce beneficii în următorul ciclu.”

Armstrong a spus că compania era „lacomă când alții se tem”, dobândind talent și concentrându-se pe proiecte și infrastructură pentru viitor. Adresându-se a ceea ce el a numit „elefantul din camera” scăderii veniturilor companiei, el a spus:

„Piețele mai largi au scăzut. Asistăm la o piață în jos pentru acțiunile tehnologice de creștere și activele de risc, Coinbase și cripto nu fac excepție de la asta. Vestea bună este că, în calitate de companie cripto, am trăit multe cicluri diferite în cripto, inclusiv reduceri majore, care cred că ne fac potrivite pentru a opera în aceste medii.”

El le-a reamintit acţionarilor de un prospect lansat de companie în urmă cu un an, care spunea că urmăreşte să crească adopţia criptomonelor pe termen lung, operând compania într-un prag de rentabilitate.

În scrisoarea sa acționarilor, Coinbase a menționat lansarea recentă pe piață a tokenului nefungibil ( NFT ) ca un domeniu pe care se concentra mai mult în încercarea de a deveni lider de piață în spațiu și ambiția sa de a-și dezvolta platforma ca o „rampă către criptoeconomia”.

Armstrong a declarat că 54% dintre utilizatorii activi ai platformei fac altceva decât tranzacționarea cripto, dar nu a clarificat ce activități și nu a menționat noua piață NFT în declarația sa de deschidere.

Când a fost întrebat în mod special dacă compania este mulțumită de activitatea de pe piața sa NFT, Armstrong a spus că nu împărtășește „valori cu privire la niciuna dintre noile noastre inițiative”, adăugând că „sunt multe de construit și oportunitatea în spațiul NFT este enormă. ”

În prima zi a deschiderii publice a pieței , un volum de tranzacții de numai 75.000 USD a avut loc în 150 de tranzacții, conform valorilor în lanț, un mic procent din cele peste 8 milioane de adrese de e-mail care s-au înscris pe lista de așteptare.

Terminând discursul său de deschidere, Armstrong a spus că industria era la începutul ei și Coinbase vede oportunitățile pe viitor adăugând că „indiferent dacă piața este în creștere sau în scădere, vom continua să construim”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.