Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a deschis pe creştere majoritatea indicilor şedinţa de vineri

BVB
BVB Bursa de la Bucuresti

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis vineri în creştere pe majoritatea indicilor, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 3,02 milioane de lei (612.875 euro) după o jumătate oră de la deschiderea şedinţei.

Indicele principal BET, care arată evoluţia celor mai lichide 17 companii, a înregistrat o apreciere de 0,26%, iar indicele BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un avans de 0,25%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat o creştere de 0,22%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a câştigat 0,35%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor era în scădere cu 0,10%, iar BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, s-a depreciat cu 0,01%.

Conform datelor BVB, cele mai mari creşteri ale valorii acţiunilor le înregistrau MedLife (+5,56%), Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (+3,44%) şi Rompetrol Rafinare (+3,16%).

Pe de altă parte, în scădere erau acţiunile Farmaceutica Remedia (-1,57%), IAR Braşov (-1,22%) şi SIF Transilvania (-1,03%), informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.