Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de joi

bvb

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de joi, iar valoarea tranzacţiilor s-a cifrat la 16,38 milioane de lei (3,47 milioane euro), potrivit Agerpres.

Indicele BET, care indică evoluţia celor mai lichide 16 companii cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o depreciere de 0,27%, până la 9.119,36 puncte. Indicele BET Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat un declin similar, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis în scădere cu 0,1%. 

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis cu o depreciere de 0,28%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a închis pe minus cu 0,3%. 

Indicele BET-FI al SIF-urilor a închis în scădere cu 0,1%.

Citește și: India și Rusia discută despre cooperarea în explorarea gazelor și aprovizionarea din Arctica - ministru

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Fondul Proprietatea au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 2,92 milioane de lei, urmate de titlurile BRD - 2,07 milioane de lei şi Banca Transilvania - 1,95 milioane lei. 

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Condmag, care s-au apreciat cu 8,7%, SSIF BRK Financial Group SA - (plus 4,33) şi Turism, Hoteluri, Restaurante Marea Neagră (plus 2,91%). 

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Casa de Bucovina - Club de Munte, în scădere cu 3,82%, Cemacon (- 3,35%) şi Electromagnetica (- 3,21%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.