Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de marţi

www.agerpres.ro
Bursa de Valori București

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere şedinţa de marţi, iar valoarea tranzacţiilor a scăzut la 23,54 milioane de lei (4,86 milioane de euro), de la 25,17 milioane de lei (5,19 milioane de euro) în şedinţa precedentă potrivit Agerpres.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 0,63%, la 8.416,87 puncte.

BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a scăzut cu 0,60%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 0,59%. Indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a consemnat un recul de 0,44%.

Indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor 10 companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,76%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în scădere cu 0,31%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile Băncii Transilvania au generat tranzacţii în valoare de 9,03 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom, cu 3,63 milioane de lei, şi cele ale Romgaz, cu 1,306 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Prodpast, în creştere cu 15%, Bermas SA (3,7%) şi Aerostar (2,58%)

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de titlurile Ves SA (14,53%), Sinteza SA (-12,88%) şi Alro (-1,81%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.