Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a închis în scădere ultima şedinţă din această săptămână

BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în scădere pe majoritatea indicilor şedinţa de vineri, cu o valoare a tranzacţiilor de 76,243 milioane de lei (15,406 milioane de euro).

Indicele principal BET s-a depreciat cu 1,49%, până la valoarea de 12.605,09 puncte, iar BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă, a consemnat o scădere de 1,47%.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a pierdut 1,37% din valoare, iar indicele SIF-urilor, BET-FI, a înregistrat un declin de 2,16%, informează Agerpres.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 0,83%, iar BET-NG, care evaluează cele zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 0,76%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania, cu 22,673 milioane de lei, urmate de titlurile Fondul Proprietatea, care au generat schimburi în valoare de 14,060 milioane de lei, şi de titlurile OMV Petrom - 11,605 milioane lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Bermas, care s-au apreciat cu 7,48%, urmate de cele ale IAR Braşov (+4,44%) şi de titlurile Rompetrol Well Services (+4,38%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Promateris (-8,75%), Condmag (-5,26%) şi Socep (-4,76%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.