Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti a pierdut 7,4 miliarde de lei din capitalizare în această săptămână

BVB

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a pierdut în această săptămână 7,4 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 5,25%, iar valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a înregistrat o scădere cu 67,4%, potrivit Agerpres.

Potrivit datelor publicate de BVB, consultate de AGERPRES, capitalizarea bursieră a ajuns la 133,5 miliarde de lei, în perioada 21 - 25 septembrie, de la 140,9 miliarde de lei în săptămâna anterioară.

În această săptămână, tranzacţiile cu acţiuni au generat un rulaj de 484,9 milioane de lei, faţă de 1,49 miliarde de lei în perioada 14 - 18 septembrie. Cea mai bună zi de tranzacţionare la BVB a fost luni, 21 septembrie, când s-au consemnat 144,19 milioane de lei, iar cea mai slabă zi, joi, 24 septembrie, cu o valoare a tranzacţiilor de 52,46 milioane de lei.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Acţiunile Romgaz au fost cele mai lichide titluri pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti, generând tranzacţii de 98,4 milioane de lei, dar şi o scădere de preţ cu 1,75%. În top 3 se mai află BRD, cu schimburi de 89,8 milioane lei şi o scădere de 2,80% în ceea ce priveşte preţul acţiunilor, urmate de titlurile Banca Transilvania, cu tranzacţii de 52,4 milioane de lei (-5,69%).

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile Electroputere (+11,11%), VES (+8,84%) şi Fondul Proprietatea (+4,72%).

La polul opus, cele mai mari scăderi au fost consemnate de acţiunile Altur, care au înregistrat un declin de 14,52%, urmate de cele ale Erste Group Bank AG (-12,62%) şi Digi Communications NV (-11,34%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.