Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la Bucureşti închide în creştere şedinţa de luni

www.agerpres.ro
Bursa de Valori București

Bursa de la Bucureşti a închis în creştere pe majoritatea indicilor şedinţa de tranzacţionare de luni, însă valoarea tranzacţiilor a fost de numai 17,59 milioane lei (3,72 milioane euro), potrivit Agerpres

Indicele BET, care indică evoluţia celor mai lichide 16 companii cu excepţia SIF-urilor, a înregistrat o apreciere de 0,42%, până la 9.073,32 puncte.

Indicele BET Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere de 0,39%, în timp ce BET-NG, indicele celor 10 companii din sectorul energetic şi al utilităţilor, a închis în urcare cu 0,80%.

Indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a înregistrat un avans de 0,38%, iar reperul de randament al fondurilor de investiţii, BET-BK, a închis pe plus cu 0,41%.

Indicele BET-FI al SIF-urilor a închis în scădere cu 0,41%.

Pe Piaţa Reglementată, acţiunile BRD - Groupe Societe Generale au fost cele mai tranzacţionate, generând schimburi de 5,27 milioane de lei, urmate de titlurile Digi - 3,06 milioane de lei şi Banca Transilvania - 2,44 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Socep, care s-au apreciat cu 11,11%, UAMT - (plus 6,67%) şi Casa de Bucovina - Club de Munte (plus 6,21%).

Pe de altă parte, cele mai importante deprecieri au fost consemnate de acţiunile Ropharma, în scădere cu 5,71%, Zentiva (-4,46%) şi Electroputere (-4,17%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.