Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de la București închide sșptămâna în creștere

www.agerpres.ro
Bursa de Valori București

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis în creştere ultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, cu un rulaj al tranzacţiilor de peste 41,78 de milioane de lei (8,48 milioane de euro), potrivit Agerpres.

Indicele principal BET s-a apreciat cu 0,74%, faţă de ziua precedentă, până la valoarea de 11.212,82 de puncte, BET-Plus, care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la BVB, a consemnat o creştere tot de 0,74%, în timp ce indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a câştigat 0,67%.

În acelaşi timp, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa pe un plus de 0,61%, iar indicele BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a apreciat tot cu 0,73%.

De asemenea, indicele SIF-urilor, BET-FI, a închis în creştere cu 0,29%.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Fondul Proprietatea, care au generat schimburi în valoare de 12,09 milioane de lei, urmate de titlurile OMV Petrom - cu 9,62 milioane de lei şi Electrica - 4,14 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile Grupul Industrial Electrocontact, în creştere cu 18,7%, Biofarm (+4,15%) şi Romcab SA (+,2,9%).

Pe de altă parte, cele mai importante scăderi au fost consemnate de titlurile Conted SA (-14,57%), Uztel (-13,94%) şi Rompetrol Rafinare (-3,85%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.