Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori Bucureşti a închis cu scăderi de peste 5% pe majoritatea indicilor şedinţa de vineri

BVB

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a închis cu scăderi de peste 5% pe majoritatea indicilor şedinţa de vineri, iar valoarea tranzacţiilor a urcat la 168,369 milioane de lei (34,020 milioane de euro), de la 82,992 milioane de lei (16,769 de milioane de euro) în şedinţa precedentă.

Indicele principal BET s-a depreciat cu 5,35%, până la 11.395,60 de puncte, o scădere similară consemnând şi BET-Plus, indicele care arată evoluţia celor mai lichide 37 de acţiuni de la Bursă.

Totodată, indicele blue-chip extins BET-XT, al celor mai lichide 25 de titluri, a închis pe minus cu 5,22%, în timp ce indicele SIF-urilor, BET-FI, s-a depreciat cu 3,57%, potrivit Agerpres.ro.

De asemenea, indicele BET-BK, reperul de randament al fondurilor de investiţii, a încheiat şedinţa în scădere cu 5,22%, iar BET-NG, care măsoară evoluţia celor zece companii energetice şi de utilităţi, s-a depreciat cu 4,60%.

Indicele BET AeRO, care include 20 de companii reprezentative de pe piaţa AeRO, a "pierdut" 5,54% din valoare.

Pe Piaţa Reglementată, cele mai tranzacţionate au fost acţiunile Banca Transilvania, cu o valoare de 24,406 milioane de lei, urmate de cele ale BRD - Groupe Societe Generale, care au generat schimburi în valoare de 12,538 milioane de lei, şi de titlurile OMV Petrom - 9,839 milioane de lei.

Cele mai bune evoluţii au fost înregistrate de acţiunile UCM Reşiţa, care s-au apreciat cu 14,94%, urmate de cele ale Casa de Bucovina-Club de Munte (+6,51%) şi Comelf (+5,14%).

În schimb, cele mai importante scăderi au fost consemnate de acţiunile Impact Developer&Contractor (-14,39%), Chimcomplex (-13,71%) şi Teraplast (-13,1%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.