Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori București: Indicele BET s-a apreciat cu 1,36%

patriabank.ro
Bursa de Valori Bucureşti bvb

Cu 1,36% s-a apreciat BET, indicele de referinţă al BVB, în prima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii. Toţi indicii au înregistrat creşteri, de la 0,4% pe BET-FI, unde sunt incluse SIF-urile şi Fondul Proprietatea, la 1,5% în cazul ROTX, indice dezvoltatîn colaborare cu Bursa de la Viena.

Este a patra şedinţă consecutivă în care indicele principal afişează creşteri, după ce a ajuns la finele lunii trecute la un nou maxim istoric, depăşind astfel recordul consemnat în ianuarie 2022. În ultimele patru sesiuni, BET este pe plus cu 5,7%, conform datelor BVB, citate de Ziarul Financiar, conform News.ro.

Luni, cele mai mari creşteri din BET au fost consemnate de TeraPlast (4%), TTS (3,5%), Purcari (2,8%), Banca Transilvania (2,7%), Electrica (2,1%), Transgaz (2%), Transelectrica (1,5%), BRD SocGen (1,4%) şi OMV Petrom (1,2%).

Benchmark-ul este pe plus cu aproape 20% anul acesta. Toţi ceilalţi indici ai pieţei locale înregistrează creşteri. De exemplu, BET-NG, indicele companiilor din energie şi utilităţi, s-a apreciat cu 21%, iar BET-TR, care include dividendele atribuite investitorilor, a urcat cu 24,3%. BET-FI este pe plus cu 2,3%, iar indicele consultativ BETAeRO cu 9,8%.

Lichiditatea pe întreg segmentul de acţiuni a ajuns la 66 de milioane de lei, cu 52% peste nivelul de 45,1 de milioane de lei din sesiunea precedentă. În afara indicelui BET, cele mai ridicate dinamici au fost afişate de Socep Constanţa (6,8%), BRK Financial Group (6,7%) şi Altur (6,5%)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.