Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori București stabilește un nou record

patriabank.ro
Bursa de Valori Bucureşti bvb

Piaţa locală de capital a închis sesiunea de tranzacţionare de marţi, 19 septembrie, cu un nou maxim istoric prin prisma indicelui de referinţă BET, ajuns la 14.323 de puncte, după un plus de 1,02%, conform datelor BVB citate de Ziarul Financiar.

De altfel, indicele principal al Bursei de la Bucureşti se află pe un trend ascendent în ultimele două săptămâni, înregistrând opt recor­duri în zece şedinţe. Luni, când pie­ţele externe au afişat pierderi pe fon­dul poziţionării investitorilor cu pri­vire la deciziile băncii centrale ame­ricane Fed, BET a urcat cu 0,3%, conform mediafax.

Evoluţia benchmarkului vine şi în contextul în care se apropie data plăţii divi­dendelor de 9,3 mld. lei ale Fon­dului Proprietatea, mai exact pe 29 septembrie. Unii analişti sunt de părere că o parte din dividendele istorice distribuite de emitent se vor întoarce în piaţă şi vor genera astfel o nouă serie de creşteri la BVB. Marţi, cele mai ridicate evoluţii din BET au fost afişate de Fondul Proprietatea (5,8%), Tera-Plast (3,9%), BVB (3,3%), Banca Transilvania (2,7%), Transelectrica (2,5%), Hidroelectrica (1,1%), Transgaz (1,1%) şi MedLife (1%).

În afară de indicele consultativ BETAeRO, pe minus cu 0,15%, toţi ceilalţi indici de la BVB au încheiat şedinţa „pe verde”, de la 0,4% pe indicele companiilor din energie şi utilităţi BET-NG la 1,8% în cazul BET-FI, unde sunt incluse societăţile de investiţii financiare şi FP.

De asemenea, toţi indicii pieţei locale sunt pe plus anul acesta. Cele mai mici creşteri sunt afişate de BETAeRO (9,4%) şi BET-FI (9,1%). La polul opus se situează BET-TR (27,3%), unde sunt incluse dividendele atribuite investitorilor, şi BET-NG (25%). BET s-a apreciat cu 22,8% anul acesta.

După o lichiditate de 92 de milioane de lei luni, valoarea tranzacţiilor a ajuns marţi la 66,35 milioane de lei, minus 28%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.