Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori de la Bucureşti a câştigat, în această săptămână, aproape 11 miliarde de lei din capitalizare

BVB

Bursa de Valori de la Bucureşti (BVB) a câştigat în această săptămână aproape 11 miliarde de lei din capitalizare, respectiv 8%, deşi valoarea tranzacţiilor cu acţiuni a înregistrat o scădere cu 14,25%, potrivit datelor publicate de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), consultate de AGERPRES.

Astfel, capitalizarea bursieră a ajuns la 149,28 miliarde de lei, în perioada 1 - 5 iunie, deşi au fost doar patru şedinţe de tranzacţionare, de la 138,29 miliarde de lei în săptămâna anterioară, potrivit agerpres.ro.

Citește și: VIDEO Raed Arafat, precizări pentru cei care se întorc în România după 15 iunie. Ce măsuri se vor lua

În această săptămână, tranzacţiile cu acţiuni au generat un rulaj de 191,35 milioane de lei, faţă de 223,17 milioane de lei în perioada 25 - 29 mai 2020.

Cea mai bună zi de tranzacţionare a fost miercuri, 3 iunie, când s-au consemnat 58,12 milioane de lei, iar cea mai slabă zi, joi, 4 iunie, cu o valoare a tranzacţiilor de 32,19 milioane de lei.

Acţiunile Banca Transilvania au fost din nou cele mai lichide titluri pe segmentul principal al Bursei de la Bucureşti, generând tranzacţii de 54,75 milioane de lei, dar şi o majorare de preţ cu 6,37%. În top 3 se mai află Fondul Proprietatea, cu schimburi de 25,84 milioane lei şi o stabilitate în ceea ce priveşte preţul acţiunilor, urmate de titlurile SNGN Romgaz, cu tranzacţii de 19,4 milioane de lei (1,97%).

Citește și: PSD, anchetat de DNA. Care sunt motivele anchetei de amploare

Cele mai importante creşteri ale cotaţiilor au fost înregistrate de acţiunile VES SA (+31,97%), Erste Group Bank (+23,85%) şi Electroaparataj (+14,61%).

La polul opus, cele mai mari scăderi au fost consemnate de acţiunile Bittnet Systems, care au înregistrat un declin de 11,23%, urmate de UAMT SA (-9,09%) şi Dafora (-7,59%).

Acţiunile Bittnet Systems au intrat din 3 iunie la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, fiind prima societate care trece pe Piaţa Reglementată de pe piaţa AeRO, de la lansarea AeRO, în februarie 2015, în cadrul Sistemului Multilateral de Tranzacţionare.

Citește și: Firea: ‘Mă bucur sincer, fără urmă de ironie, că premierul s-a simțit bine azi în Centrul vechi din București’

De la începutul acestui an, pe toate pieţele administrate de BVB au fost realizate 477.442 tranzacţii, cu o valoare totală de 5,705 miliarde de lei şi o medie zilnică de 53,82 miliarde de lei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.