Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa de Valori de la Moscova, redeschisă parțial pentru tranzacţionarea obligaţiunilor

Bursa de Valori de la Moscova, închisă de la debutul ofensivei ruseşti în Ucraina, a anunţat luni că a reluat tranzacţiile de obligaţiuni guvernamentale, o primă etapă a unei redeschideri progresive, transmite AFP.

Un purtător de cuvânt de la Moscow Stock Exchange, Andrei Braginsky, a confirmat pentru AFP că au fost reluate tranzacţiile cu titluri de stat emise de Guvernul rus (OFZ). Braginsky şi-a exprimat speranţa că în scurt tip vor fi reluate şi tranzacţiile cu acţiuni. "Tehnic, totul este gata, sperăm că vor fi reluate în viitorul apropiat", a spus Andrei Braginsky.

Autorităţile ruse au refuzat până acum să redeschidă Bursa de la Moscova, de teama unui cataclism bursier în urma sancţiunilor occidentale fără precedent impuse economiei ruse. De la lansarea ofensivei ruseşti în Ucraina, la 24 februarie, rubla rusească s-a prăbuşit la un minim istoric în raport cu dolarul american. În replică la sancţiunile occidentale, Banca Centrală a Rusiei a dublat dobânda de bază până la 20%, potrivit Agerpres.

Vinerea trecută, guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiullina, a spus că instituţia pe care o conduce va achiziţiona obligaţiuni guvernamentale pentru a limita volatilitatea de pe piaţa obligaţiunilor.

Pe pieţele financiare au existat îngrijorări că Rusia va intra în incapacitate de plată cu privire la datoriile sale dar săptămâna trecută a achitat în ultimul moment o tranşă de 117 milioane de dolari pentru două emisiuni de obligaţiuni denominate în dolari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.