Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa din Arabia Saudită, afectată de arestarea unor importanți oficiali și oameni de afaceri

bursa

Bursa din Arabia Saudită era în scădere duminică dimineață, după ce prințul moștenitor Mohammad bin Salman a luat măsuri pentru a-și consolida puterea prin înființarea unui comitet anticorupție, care a decis arestarea unor înalți oficiali și oameni de afaceri, transmite Reuters.

Indicele bursier saudit înregistra un declin de 1% duminică dimineață, acțiunile Kingdom Holding — Fondul de investiții saudit aparținând prințului miliardar Alwaleed Bin Talal, unul dintre cei arestați, au scăzut cu 9,9%, iar titlurile National Industrialization Co (Tasnee), în care Kingdom deține o participație de 6,2%, înregistrau un recul de 1,3%.

De asemenea, acțiunile Banque Saudi Fransi — a cincea mare bancă din Arabia Saudită — în care Kingdom a cumpărat în septembrie o participație de 16,2% înregistrau un declin de 2,8%. În schimb, titlurile companiei de produse petrochimice Saudi Basic Industries au scăzut cu doar 0,2%.

Postul de televiziune Al Arabiya a anunțat înființarea unui nou comitet anticorupție, condus de prințul Mohammed, care a decis arestarea a 11 prinți, patru actuali miniștri și zeci de foști miniștri, precum și a unor importanți oameni de afaceri.

Analiștii susțin că informația a îngrijorat piața bursieră deoarece oamenii de afaceri implicați ar putea fi nevoiți să-și vândă unele participații, ceea ce temporar ar putea duce la scăderea prețurilor.

Totuși, unii investitori locali ar putea în cele din urmă saluta perspectiva ca prințul Mohammed să-și sporească puterea și să reducă incertitudinile privind autoritatea sa. Reformele economice, cum ar fi privatizările și dezvoltarea proiectelor, s-ar putea derula mai rapid.

Și în alte state din Golf se înregistrau turbulențe pe piețele bursiere. Bursele din Dubai și Qatar înregistrau duminică dimineață scăderi de 0,9% și, respectiv, 0,6%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.