Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa din New York s-a redeschis - Indicele Dow Jones a crescut cu peste 2%

bursa

Ringul Bursei din New York (NYSE) s-a redeschis după două luni de oprire din cauza pandemiei, iar indicele Dow Jones a indicat o creștere de 2,17%, la 24.995 de puncte, la închiderea ședinței, conform BBCcitat de Mediafax.

Dar, pe măsură ce noile reguli de distanțare socială intră în vigoare, bursa arată și se simte diferit.

NYSE este una dintre puținele burse care încă mai are ring de tranzacționare, cele mai multe preferând tranzacțiile electonice.

Orașul New York a fost lovit puternic de epidemia de coronavirus, cu aproximativ 200.000 de cazuri și peste 20.000 de morți.

Piețele financiare au continuat tranzacțiile pe toată perioada, dar ringul a fost închis din 23 martie, pentru a proteja angajații.

Andrew Cuomo, guvernatorul din New York, a sunat clopotul care reîncepe tranzacțiile.

Acțiunile americane au crescut marți pe fondul entuziasmului investitorilor cu privire la relansarea economică, dar noile reguli ale NYSE sunt un memento al faptului că revenirea va avea nevoie de timp.

"Nu este vorba de a reveni la normal", a declarat pentru BBC presedintele NYSE, Stacey Cunningham. "Este vorba de a trăi cu această pandemie globală până când la apariția unui vaccin."

Ea a adăugat că nu s-a confruntat cu „nicio presiune” din partea administrației Trump, care urmărește îndeaproape piețele financiare și care a susținut în general o redeschidere rapidă.

În cadrul modificărilor NYSE, numai un sfert din numărul normal de traderi vor avea voie să revină la muncă.

De asemenea, traderii trebuie să evite transportul public, să poarte măști și să respecte reguli stricte de distanțare socială, bariere transparente fiind instalate.

De asemenea, temperatura le va fi luată la intrarea în clădire.

Pentru a reveni la muncă, traderii trebuie să semneze și o derogare care îi împiedică să dea în judecată NYSE dacă se infectează. Unele mari companii financiare, cum ar fi Morgan Stanley, nu au semnat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.