Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursa pariurilor din Parlament: pronosticurile interne PSD și PNL pentru moțiunea de cenzură

variante scenariu plan surse

Trece sau nu trece moțiunea de cenzură? Depinde pe cine întrebi. Parlamentari consultați de STIRIPESURSE.RO avansează o plajă mare de variante pentru ce o să urmeze pe scena politică. Interesant este că sunt puncte de vedere diferite inclusiv între parlamentari ai aceluiași partid. Rapiditatea cu care evoluează negocierile face ca, în unele cazuri, parlamentarii să creadă dimineață că sunt șanse să pice Guvernul, la prânz să nu mai fie așa de siguri, iar seara să aibă loc noi regrupări. Atmosfera durează deja de câteva zile și și-a făcut loc pe holurile Parlamentului și o scenarită legată de înțelegeri pe sub masă între PSD și PNL, negocieri dezmințite public, dar despre care parlamentarii spun că nu prea iese fum fără foc.

Un singur lucru pare cert la această oră și aici sunt de acord toți parlamentarii consultați de STIRIPESURSE.RO: PNL conduce lejer în sondaje și va fi cel mai avantajat dacă se ajunge la anticipate.

1. Cei mai mulți liberali spun că sunt 51% șanse să pice moțiunea de cenzură. Dar spun că nu bagă mâna în foc pentru parlamentarii de la ALDE și Pro România că nu vor apărea voturi pro-PSD. Ca măsură de precauție, Guvernul Orban începe pregătirile în cazul în care se va intra în linie dreaptă pentru anticipate. Liberalii spun că nu va trece moțiunea de cenzură pentru că vor fi social-democrați care vor lipsi de la vot.

2. PSD-iștii spun că pe hârtie au voturi lejer să pice Guvernul și dau ca sigură trecerea moțiunii de cenzură. Social-democrații spun că se așteaptă să adune 237-241 de voturi, numărul necesar pentru demiterea Guvernului fiind de 233 de voturi. În același timp, nu exclud social-democrații să aibă „conserve” care să producă surprize la vot.

3. Un semnal interesant este că majoritatea partidelor parlamentare se pregătesc intens pentru alegerea primarilor într-un singur tur.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.