Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele din Europa au prins avânt, după ultimele decizii ale băncilor europene

Bursele au închis joi în creştere puternică, după ce Banca Angliei şi Banca Norvegiei au majorat dobânzile, iar Banca Centrală Europeană (BCE) a anunţat reducerea programului de achiziţii de obligaţiuni pentru susţinerea economiei zonei euro în timpul pandemiei de Covid-19, la o zi după ce Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite a accelerat ritmul retragerii măsurilor de stimulare, transmite Reuters.

Indicele paneuropean STOXX 600 a crescut cu 1,34%, în timp ce indicele acţiunilor globale a avansat cu 0,43%. Indicele DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 1,03%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,12%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,25%, informează News.ro.

Indicele dolarului a crescut cu 0,28%, lira sterlină a avansat cu 0,4%, la 1,3316 dolari pe unitate, iar euro cu 0,19%, la 1,1307 dolari pe unitate.

Numărul infecţiilor cu varianta Omicron a coronavirusului este în creştere puternică în Europa, care trece prin valul patru al pandemiei, dar piaţa nu a fost afectată joi de acest factor.

În Statele Unite, datele recente referitoare la creşterea preţurilor de consum şi a celor la producători şi creşterea numărului de cazuri de Covid-19 cu varianta Omicron au amplificat îngrijorările, dar, având în vedere că majoritatea raportelor din acest an care influenţează au fost publicate, Wall Street a evoluat în urcare.

Indicele Dow Jones Industrial a stagnat, S&P 500 a scăzut cu 0,6%, Iar Nasdaq Composite a coborât cu 2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.