Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele din Europa și SUA au închis în scădere: SCADE din nou prețul petrolului

PBN Capital
petrol scadere

Acţiunile din Europa şi Statele Unite au închis miercuri în scădere, iar preţurile petrolului au coborât cu peste 5%, din cauza incertitudinilor economice provocate de creşterea numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus în multe ţări şi a datelor din SUA referitoare la creşterea stocurilor de ţiţei pentru a treia săptămână consecutiv, transmite MarketWatch.

Citește și: VERDICT POLITIC cu Dana Budeanu, episodul 80: Vă spune Dănuța cum vă ard toți la vot!

”Îngrijorarea reală este provocată de creşterea numărului de cazuri de Covid-19 în mai multe state”, inclusiv în California, Texas şi Florida”, a declarat Tariq Zahir, director la firma Tyche Capital Advisors. Acesta a adăugat că statele respective nu sunt mici şi că există îngrijorări privind o posibilă o inversare a măsurilor de redeschidere a economiei şi legate de cererea consumatorilor.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a atras atenţia asupra creşterii numărului de cazuri în Statele Unite, China şi America Latină, realimentând temerile legate de producerea unui al doilea val al epidemiei.

Miercuri, Fondul Monetar Internaţional a revizuit în sens negativ estimările economice pentru 2020, la o contracţie de 4,9% a PIB-ului mondial, afirmând că pandemia de coronavirus a provocat un declin fără precedent al activităţilor economice la nivel global.

Indicele bursier pan-european Stoxx 600 a închis în declin cu 2,8%, al doilea ca mărime consemnat în luna iunie. Majoritatea celorlalţi indici bursieri europeni au scăzut cu peste 3%.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones a scăzut cu 2,63%, S&P 500 cu 2,55%, iar Nasdaq cu 2,17%.

Preţul petrolului West Texas Intermediate cu livrare în luna august  a scăzut cu 2,36 dolari, sau cu aproape 5,9%, şi a închis la 38,01 doalri pe baril, la bursa din New York. Acesta este cel mai redus nivel din ultima săptămână.

Cotaţia petrolului Brent, de referinţă la nivel global, cu livrare în august, a coborât cu 2,32 dolari, sau cu 5,4%, la 40,31 dolari pe baril, la bursa ICE Futures Europe, cel mai redus nivel atins din 15 iunie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.