Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele din SUA și Europa s-au PRĂBUȘIT: temeri serioase pentru un al doilea val de coronavirus

zf.ro
grafic scadere

Acţiunile europene şi americane au încheiat tranzacţiile de joi în scădere puternică, iar Wall Street a consemnat cea mai slabă evoluţie din ultimele trei luni, investitorii analizând comentariile referitoare la economie ale Rezervei Federale (Fed) a Statelor Unite şi temerile legate de declanşarea unui al doilea val de infecţii cu coronavirus, transmite CNBC.

Citește și: SURSE - S-a bătut palma: când vor avea loc alegerile locale

Indicele pan-european Stox 600 a închis în declin cu 4%, iar componenta auto în scădere cu 6,9%, toate sectoarele şi bursele fiind în teritoriu negativ, informează News.ro.

În centrul atenţiei a fost reacţia investitorilor la cele mai recente estimări făcute de Rezerva Federală. Miercuri, banca centrală americană a menţinut neschimbate dobânzile şi a indicat să nu se aşteaptă să le majoreze înainte de 2022. Fed a mai prognozat că economia americană se va contracta cu 6,5% în 2020, înainte de a avansa cu 5% în 2021.

”Nu ne gândim la creşterea dobânzilor. Nu ne gândim nici să ne gândim la creşterea dobânzilor. Ne gândim la susţinerea economiei. Ne gândim că va dura ceva timp”, a declarat preşedintele Fed, Jerome Powell.

Evoluţia coronavirusului rămâne un motiv major de îngrijorare pentru investitori. Miercuri, a fost anunţată anularea festivalurilor de muzică extrem de populare Coachella şi Stagecoach, în urma unui ordin al directorului pentru Sănătate Publică din comitatul Riverside, din California, dr. Cameron Kaiserm referindu-se la temeri legate de agravarea răspândirii Covid-19 în toamnă.

Mai multe state americane care au fost printre primele care au renunţat la măsurile de izolare au raportat creşteri ale numărului de cazuri de infectare şi ale spitalizărilor, între acestea fiind Texas, Florida şi Arizona.

Acţiunile Lufthansa au scăzut cu 9%, în urma anunţului companiei germane că până la 26.000 de angajaţi sunt în pericol să îşi piardă locurile de muncă.

Titlurile Renault au coborât cu 14%. Preşedintele grupului, Jean-Dominique Senard, a afirmat în Parlamentul Franţei că nu este discutată o a doua injecţie de capital de stat.

Acţiunile Just Eat Takeaway au inversat creşterea iniţială, coborând cu aproape 4%, în urma anunţării unui acord de 7,3 miliarde de dolari pentru preluarea companiei GrubHub.

Titlurile Unilever au fost printre puţinele acţiuni europene cu o evoluţie pozitivă, crescând cu 0,5%, în urma anunţării unificării conducerii sale duale, pentru a avea o flexibilitate mai mare pentru fuziuni şi achiziţii.

Indicele londonez FTSE 100 a scăzut cu 4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 4,5%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 4,71%. Indicele FTSE MIB al bursei din Milano a coborât cu 4,8%, iar  indicele IBEX 35 al bursei din Madrid cu 5%.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones Industrial a coborât cu 6,9%, respectiv cu peste 1.800 de puncte, înregistrând cea mai slabă evoluţie după luna  martie. Indicele S&P 500 a scăzut cu 5,7%, iar Nasdaq cu 5,3%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.