Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene au închis în creștere: simt că s-ar apropia pacea între Rusia și Ucraina

Bursele europene au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere, pe fondul optimismului reînnoit cu privire la progresul negocierilor dintre Rusia şi Ucraina, transmite CNBC.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a închis cu un avans de 3%, DAX al bursei din Frankfurt a urcat cu 3,76%, CAC 40 al bursei din Paris cu 3,68%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,62%, informează News.ro.

.Acţiunile tehnologice au avansat cu mai mult de 6,5%, consemnând cele mai mari creşteri, în timp ce companiile de utilităţi au avut o evoloţie negativă, scăzând cu 0,8%.

Pieţele regionale au primit un impuls în urma informaţiilor conform cărora au loc progrese în discuţiile dintre Rusia şi Ucraina pentru de a conveni un acord de pace.

Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat miercuri că unele părţi ale unui acord sunt aproape de a fi convenite, statutul ”neutru” al Kievului fiind ”discutat serios”, a declarat el pentru RBC News.

Privind acţiunile individuale, acţiunile BMW au crescut cu 4,3% i, în ciuda avertismentului gigantului auto german că nu poate oferi estimări clare, pe fondul incertitudinii geopolitice din Europa, şi că ar trebui să fie aşteptate în continuare întreruperi de producţie, din cauza războiului Rusiei  împotriva Ucrainei.

CEO-ul Oliver Zipse a declarat miercuri pentru CNBC că urmările blocajelor de aprovizionare se îmbunătăţesc, totuşi.

Acţiunile E.On, cea mai mare firmă energetică din Germania, au scăzut cu 0,5% după ce compania a declarat că se aşteaptă ca profitul său de bază să scadă în acest an din cauza renunţării treptate la energia nucleară şi a spus că războiul din Ucraina ar putea afecta valoarea pachetului său de acţiuni la gazoductul Nord Stream 1, a informat Reuters.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.