Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene au înregistrat scăderi la închiderea de vineri, dar au avut cea mai bună săptămână din luna iulie

afaceri.news
burse europene

Bursele europene au închis vineri în scădere, pe măsură ce încrederea investitorilor a scăzut la nivel global, dar au consemnat cea mai bună evoluţie săptămânală după luna iulie, transmite CNBC, citat de news.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în declin cu 1%, tras în joc de componenta acţiunilor companiilor tehnologice, care a scăzut cu 2,5%.

Acţiunile de petrol şi gaze au înregistrat cele mai mari câştiguri, cu 1,2%, datorită creşterii preţurilor petrolului cu peste 4%.

Indicele german DAX a coborât vineri cu 1,55%, CAC 40 al bursei din Paris cu 1,42% şi FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,59%. La Milano, indicele FTSE MIB a pierdut 0,9% şi IBEX 35 al bursei din Madrid a scăzut cu 1,1%.

În ciuda creşterii puternice a volatilităţii geopolitice ca urmare a izbucnirii războiului devastator Israel-Hamas, acţiunile au evoluat puternic în această săptămână, indiceke Stoxx 600 având cea mai bună săptămână din iulie.

Acţiunile din Asia-Pacific au închis vineri în scădere, deoarece indicele preţurilor de consum din China – unde îngrijorarea este legată de deflaţie – a rămas constant, sub estimările privind o creştere de 0,2%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.