Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Bursele europene au resimțit un impact negativ marți, ca urmare a evoluțiilor politice din SUA

ziaruldeiasi.ro
bursa

Pieţele bursiere europene au închis marţi în scădere, deoarece participanţii de pe piaţă au urmărit ultimele evoluţii politice privind plafonul datoriilor din SUA, transmite CNBC, citat de news.ro.

Indicele paneuropean Stoxx 600 a încheiat tranzacţiile în declin cu 0,9%, majoritatea sectoarelor şi burselor majore fiind în teritoriu negativ.

Acţiunile companiilor din sectorul de alimente şi băuturi au condus pierderile, cu un declin de 2,7%, în timp ce acţiunile companiilor de utilităţi au crescut cu 0,8%.

Bursele din Marea Britanie şi SUA au fost închise luni pentru sărbători.

Un grup de parlamentari republicani din extrema dreaptă a partidului au declarat luni că se vor opune înţelegerii la care au ajuns preşedintele Joe Biden şi preşedintele Camerei Republicanului Kevin McCarthy în weekend.

Va fi nevoie de manevre politice pentru a trece proiectul de lege prin Camera Reprezentanţilor controlată de republicani şi Senatul controlat de democraţi înainte de termenul limită de 5 iunie, dar politicienii americani şi-au exprimat încrederea că vor face acest lucru.

Indicele german DAX a scăzut cu 0,27%, FTSE 100 al bursei din Londra cu 1,38%, iar CAC 40 al bursei din Paris cu 1,29%. La Milano, indicele FTSE MIB a coborât cu 0,16%, în timp ce indicele IBEX 35 al bursei din Madrid a pierdut 0,14%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.