Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buşoi, despre legea salarizării: 'Demagogie şi populism al PSD'

Libertatea
olguta vasilescu

Liberalul Cristian Buşoi, candidat la şefia PNL, a declarat marţi la Craiova că amânarea aplicării majorărilor salariale prevăzute în proiectul legii salarizării personalului plătit din fonduri publice este "rezultatul demagogiei şi populismului PSD". "Azi am avut o mostră a neseriozităţii PSD şi a doamnei Lia Olguţa Vasilescu, persoana din Guvern care gestionează chestiunea privind legea salarizării bugetare. Faptul că se decide o amânare este rezultatul pe viu al demagogiei şi al populismului PSD. Tot haosul, toate răzgândelile, toate amânările, pentru că nu mai putem avea nicio încredere că se vor întâmpla lucrurile de la 1 ianuarie sau pentru anumite categorii de la 1 martie anul viitor, arată în fapt că această lege nu este altceva decât o amăgire, o promisiune şi că din punct de vedere bugetar, economic este nesustenabilă", a afirmat Buşoi în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, există o dispută între liderii PSD, inclusiv pe tema legii salarizării unitare. "Asistăm la un lucru foarte grav: inclusiv pe acest subiect există o dispută între liderii PSD, care, din păcate, se face pe seama cetăţenilor acestei ţări. Această dispută între Dragnea şi Grindeanu este fără legătură cu problemele oamenilor şi cu priorităţile guvernării şi asta nu face decât să amplifice golul unei guvernări populiste, care a ajuns să guverneze azi printr-o fraudă de încredere, promiţând lucruri pe care ştiau că nu le pot pune în aplicare, dar făcând-o cu bună ştiinţă, cu foarte mult cinism, cu convingerea că la un moment dat cei pe care îi vor păcăli vor uita că li s-au făcut promisiuni care nu pot fi onorate. Problema românilor nu este că Dragnea se ceartă cu Grindeanu şi că o parte din liderii PSD încearcă să schimbe primul-ministru cu oameni poate mai docili şi mai servili faţă de ordinele venite de la partid, problema este că PSD a promis că va creşte salariile (...) şi în timp ce promisiune după promisiune se amână, se fac noi proiecţii pentru anii viitori, Ministerul de Finanţe continuă să se împrumute miliard după miliard de euro şi risipeşte toată creşterea economică pe care o produce mediul privat în România", a mai spus Cristian Buşoi.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat marţi că toate salariile bugetarilor vor creşte cu 25% de la 1 ianuarie 2018, aceasta fiind ultima variantă a proiectului Legii salarizării unitare asupra căruia s-a căzut de acord cu Ministerul Finanţelor. "Am avut patru variante pe care le-am discutat de dimineaţă. Este vorba de varianta finală acum, asupra căreia am convenit cu secretarii de stat iniţial de la MFP, şi acum telefonic chiar şi cu domnul ministru de Finanţe, în care ar urma să facem majorări salariale la absolut toţi bugetarii cu 25% creşteri pe salariul brut începând cu data de 1 ianuarie 2018, după care, începând cu data de 1 martie (2018 - n. r.), o majorare de încă 20% pentru Educaţie, care, cumulat cu cei 25% înseamnă per total o creştere de 50%, deci exact cum am promis, şi de asemenea, cu grila până în 2022. Pentru medici şi asistente tot de la 1 martie. Practic, aceasta ar fi varianta cu care noi intrăm în Comisie (pentru muncă - n. r.)", a afirmat ministrul Muncii, la Parlament, conform Agerpres.

Marţi după-amiază, deputaţii din Comisia pentru muncă au dat un raport favorabil cu amendamente la proiectul de lege privind salarizarea personalului bugetar. Legea urmează să fie dezbătută miercuri de plenul Camerei Deputaţilor, for decizional în acest caz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.