Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Buşoi: Mutarea banilor de la Pilonul II, la Pilonul I atacă drepturile segmentul activ şi îi va face pe tineri să plece din ţară

cristian busoi

Preşedintele PNL Bucureşti trage un semnal de alarmă şi susţine că modificările propuse privind Pilonul II de pensii vor afecta românii de până în 45 de ani şi îi va determina pe tineri să plece din ţară.

"Mutarea banilor de la contribuţiile private în fondul gestionat de stat este o deposedare de drepturi a segmentului de până în 45 de ani, în favoarea electoratului de peste 65 de ani. Numai PSD poate, printr-o politică atât de cinică, să pună tinerii şi bătrânii, unii împotriva altora.  Asta dacă nu cumva obiectivul unei astfel de măsuri este chiar securizarea electoratului PSD, în dauna segmentului activ, pe care PSD şi l-a ostilizat după o avalanşă de măsuri ce au irosit creşterea economică şi au atacat Justiţia.

Am fost mereu adeptul unei poziţii politice moderate, dar pentru atacul la Pilonul II de pensii merită ca oamenii să iasă în stradă şi să ceară Guvernului Tudose-Dragnea socoteală, amintind celor care guvernează că o eroare a unor politicieni iresponsabili va fi plătită de o generaţie întreagă.

Cu riscul de a fi acuzat de politizarea discuţiei spun direct şi-mi asum, chiar dacă PNL a făcut greşeli politice şi a plătit electoral: Este momentul ca electoratul activ, mai ales tinerii, cei afectaţi de măsurile guvernării PSD, să susţină PNL în Opoziţia faţă de PSD.

Dacă în alegerile din 2016 PNL a fost sancţionat, acum este momentul unei decizii a electoratului: „pe cine susţine între PNL şi PSD?”, pentru că neutralitate şi neimplicare nu mai există. Neutralitatea şi neimplicarea înseamnă validarea deciziilor PSD, înseamnă validarea atacului PSD la Pilonul II de pensii.

Indiferent dacă ideea mutării banilor de la Pilonul II la Pilonul I este consecința unor decizii economice, care au produs un gol în buget, sau este urmarea unui calcul cinic ce foloseşte electoral PSD, efectul este acelaşi: un impuls dat tinerilor să plece din ţara în care Guvernul le confiscă viitorul.

Nu există termeni de comparaţie pentru nocivitatea unei astfel de politici a Guvernului Tudose-Dragnea şi nici nu este loc de teoretizare. Este o dovada a incapacității gestionării finanțelor, o decizie pentru a acoperi deficitul de la fondul de pensii, iar explicaţiile premierului şi a liderilor PSD sunt doar minciuni.", potrivit unui comunicat primit de STIRIPESURSE.RO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.